Koploper VV Reuver weer onderuit

Nieuws Reuver Sport

Asenray – Koploper Reuver (5D) heeft een zeer slecht paasweekeinde achter de rug. Na het 3-2 verlies bij Bieslo, paaszaterdag, ging de formatie van trainer Martin Niemans paasmaandag in Asenray ook onderuit bij RKAVC: 2-0.

Terwijl RKAVC na afloop feest vierde, had oefenmeester Niemans van Reuver er flink de pest in. Begrijpelijk. De voorsprong op achtervolger Bieslo blijft vier punten, maar het heeft er alle schijn van dat de titelkandidaat nerveus begint te worden. „We haalden ons niveau niet”, verklaarde Niemans het verlies bij RKAVC. „Als we hier op voorsprong komen, winnen we gewoon. We laten het gewoon liggen. Nee, dit voelt echt niet goed. Ik heb wel eens betere wedstrijden gezien. Het wordt nog spannend.”

Vanwege blessures en schorsingen miste Reuver enkele spelmakers. Mede hierdoor had RKAVC het niet erg lastig. De middenmoter uit Asenray voetbalde met het mes tussen de tanden en pakte na een half uur een voordelige marge. Joost Berden ging op avontuur en bood teamgenoot Enrico Madeddu een niet te missen kans: 1-0. Ook in het tweede bedrijf kreeg Reuver amper een poot aan de grond. De beslissing volgde vlak voor tijd toen dezelfde Berben een vrije trap verzilverde: 2-0. Trainer Marcellino Jejanan van RKAVC keek handenwrijvend toe: „We voetbalden met de juiste instelling. Ik zei tegen mijn spelers dat ze vroeg moesten storen. Dat is gelukt. Zoiets geeft
zelfvertrouwen.”

Paaszaterdag schotelden Bieslo en Reuver de ruim vijfhonderd toeschouwers in Beesel een prachtige derby voor. Uiteindelijk verloor Reuver met 3-2. Beide ploegen kregen volop kansen. Noud Schoolmeester benutte een strafschop (1-0), waarna Donné van der Weide de gasten weer op gelijke hoogte bracht: 1-1. Ron Sillen (2-1) en Jasper van de Boel (3-1) zorgden voor een ruime marge, waarna Younes Zariouh van Reuver het laatste woord had: 3-2.

De uitputtingsslag bij Bieslo leverde Reuver enkele schorsingen en blessures op. Zo kon trainer Niemans geen beroep doen op Rens Megens. De verdediger kreeg tegen Bieslo direct rood en was automatisch geschorst. Reuver ontbeerde bij RKAVC routine, scorend vermogen en creativiteit: 2-0. Desondanks bleef oefenmeester Niemans de rust zelve. „We moeten nu niet in paniek raken en vooral naar onze eigen kracht kijken.”

RKAVC – REUVER 2-0
30. Enrico Madeddu 1-0, 79. Joost Berden 2-0.

Tummers advertentie