Onderzoek naar oorzaak brand in volle gang

Regio Venlo

Belfeld – Het onderzoek naar de oorzaak van de verwoestende brand in Belfeld afgelopen weekend is in volle gang. Zover bekend is de brand begonnen bij de fitness ruimtes, dat later oversloeg naar de tennishal.

Het alarm signaal dat vooraf te horen zou zijn in de omgeving, bleek het brandalarm te zijn. Toen de eerste brandweer voertuigen arriveerde, was de brand zo hevig dat het complex niet meer te redden was. De enorme hitte vormde een gevaar voor ’t naastgelegen Manege. Met verschillende stralen water kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg en tientallen paarden gevaar liepen.

Op de website van het sportcenter is te lezen dat men zoekt naar mogelijkheden voor de korte termijn. De dartclub dat gevestigd zat in het gebouw laat op Facebook weten door te gaan met het huidige dartseizoen, de ’thuis’ wedstrijden worden omgezet naar ‘uitduels’. De tennisbanen buiten worden schoongemaakt zodat er binnenkort alweer buiten getennist kan worden. Alternatieven voor binnen banen worden nog bekeken.┬áZodra er meer informatie bekend is, zullen wij dat berichtten.

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie