Brand in voormalige greswaren fabriek

112 Nieuws Reuver

Reuver – Op het terrein waar de nieuwbouwwijk Oppe Brik komt is in het resterende┬ápand van de voormalige greswaren fabriek aan de Keulseweg, donderdagmiddag brand uit gebroken. In het pand stond een caravan de vermoedelijk in brand is gestoken. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de houten constructie van het pand. Waarom de caravan in de hal stond is niet duidelijk, wel was duidelijk dat die verplaats was.

In de zomer van 2012 was er ook brand in het oude gebouw, toen bleek dat gestolen koperkabels in brand waren gestoken. Dat doen criminelen vaker om de plastic mantel van het koper te krijgen.

In het gebouw komt vermoedelijk een onderdeel van het Broekhin college. Daarvoor moet eerst het hele pand gerenoveerd worden. Of en wanneer dat gaat gebeuren is niet bekend. In de loop van dit en volgend jaar moeten de eerste woningen op het terrein rondom de fabriek er staan.

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie