Ruim 500 kilo zwerfvuil uit oever van de Maas gehaald

Beesel Nieuws Reuver

Reuver – Uit de oever van de Maas bij Reuver en Beesel is door IVN Steilrand zaterdag ruim 500 kilo aan afval verzameld, dat is 100 kilo meer dan vorig jaar. Het afval bestond voornamelijk uit plastic en glas. Door het hoog water en dumpingen komt er veel afval het in Maas-water dat achterblijf in de oevers naast de rivier. Het zwerfafval is een probleem voor, dankzij de actie kunnen watervogels en andere dieren broeden tussen de schone planten. Gemeente Beesel ondersteunde de vrijwilligers door het leveren van handschoenen en zakken met ringen, zodat de zak gemakkelijk te hanteren is. De actie van afgelopen zaterdag is een jaarlijkse actie, volgend jaar volgt er opnieuw een inzamelingsactie.

Ook werd er een fles met een briefje gevonden, die werd een tijd geleden door een inwoner van Grathem in de rivier “gedumpt” in de hoop dat die fles ver zou drijven. Uiteindelijk kwam die op Reuverse bodem terecht, de verzender is geïnformeerd over de vondst.

Tummers advertentie