VV Reuver promoveert na 3-0 zege op SVH’39

Nieuws Reuver Sport

Reuver – Koploper Reuver (5D) is afgelopen zondag gepromoveerd naar de vierde klasse. De formatie van trainer Martin Niemans won thuis met 3-0 van SVH’39 en is hierdoor zeker van een plek bij de bovenste drie, die aan het eind van het seizoen automatisch recht geven op promotie.

Bovendien blijft Reuver in de race om het kampioenschap. De Reuvernaren hebben, met nog drie duels te gaan, vier punten voorsprong op rivaal Bieslo en zes op nummer drie Kessel. Oefenmeester Niemans van Reuver was uiteraard blij met het succes. Na een afwezigheid van twee seizoenen mag Reuver zich weer vierdeklasser noemen. De schandelijk degradatie werd – nog nooit speelde Reuver zo laag – in één klap weggespoeld. „We werken met een brede selectie”, glunderde Niemans, bezig aan zijn eerste jaar bij de kersverse promovendus. „Onze invallers zijn niet minder dan onze basisspelers. Schorsingen en blessures kunnen we prima opvangen.” Over zijn eigen kwaliteiten als trainer zei Niemans: „Ik denk dat ik geen looptrainer ben. Ik houd niet zo van al dat rennen. Als trainer zoek
ik naar voetballende oplossingen. Het werken met de bal staat bij mij centraal.”

Reuver begon met het nodige angstzweet aan de confrontatie tegen SVH’39. De twee verliesbeurten tegen Bieslo (3-2) en RKAVC (2-0) in het paasweekeinde hadden hun sporen achtergelaten. Bovendien leed Reuver eerder dit seizoen bij datzelfde SVH’39 de eerste competitienederlaag (2-0). Gelet op de dip had Niemans aangepaste trainingen gegeven. Praatsessies en relatief lichte baloefeningen stonden centraal.

De tactiek pakte prima uit. Reuver opende ijzersterk en kwam na een half uur verdiend op 1-0 toen een van richting veranderd schot van Sjors Verkoelen tegen het net plofte. Ruud Zegers verdubbelde op slag van de rust de score (2-0), waarna Reuver via Jorn Huijs de kers op de taart zette: 3-0. Aan de andere kant liet SVH’39 bitter weinig zien. Dat was weer een verdiende van datzelfde Reuver, dat een stuk feller acteerde als in het rampzalig verlopen paasweekeinde. Trainer Niemans vond het prima: „Die openingsgoal gaf ons een boost. Mijn spelers hebben hun opdrachten perfect uitgevoerd. Het was zaak om vroeg te storen, en dat werkte.” Over een eventueel kampioenschap wilde Niemans –
terecht overigens – weinig kwijt. „We bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd.”

Nummer twee Bieslo maakte in de strijd om de titel eveneens geen fout. Het team van oefenmeester Har Bessems was in Heibloem met 1-3 te sterk voor middenmoter SVVH. Ook nummer drie Kessel won, op bezoek bij Vlodrop: 0-2. Hierdoor blijft het spannend aan de kop van de ranglijst.

Kerngegevens:
REUVER – SVH’39 3-0
7. Sjors Verkoelen 1-0, 35. Ruud Zegers 2-0, 85. Jorn Huijs 3-0. Bijzonderheden: Reuver promoveert naar vierde klasse.

Tummers advertentie