Beesel zoekt kunstenaars met drakenbloed

Beesel Nieuws

Beesel – De gemeente Beesel start in 2015 met de herinrichting van het centrum van het kerkdorp Beesel tot Beesel Drakedörp. Eén onderdeel van de herinrichting van het centrum is de plaatsing van een nieuw kunstwerk op de kleine markt. Beesel is daarom op zoek naar kunstenaars. Kunstenaars met drakenbloed wel te verstaan.

Samen met de Beeselse gemeenschap richt de gemeente Beesel het centrum in de kern Beesel in tot Beesel Drakedörp. Op deze wijze versterkt men de identiteit van Beesel in de Euregio als Drakendorp. Concreet bouwt men aan de belevingswaarde rond het thema draaksteken. Het Draaksteken is een openluchtspektakel dat eenmaal in de zeven jaren in het kerkdorp Beesel door de inwoners wordt opgevoerd. Het spel van St. Joris en de draak komt voort uit het schuttersgilde van Beesel dat sinds 1736 in de processie de draak laat steken. Het Draaksteken is sinds december 2012 officieel als traditie toegevoegd aan de Nationale Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Na de herinrichting van het centrum wordt een kunstwerk op de kleine markt geplaatst.

Prijsvraag
Het nieuwe kunstwerk wil de gemeente door een prijsvraag realiseren. Aan de prijsvraag kunnen zowel professionele als amateur kunstenaars/ontwerpers uit Beesel en uit de regio meedoen. Op donderdagmorgen 23 april organiseert de gemeente om 10.00 uur een informatiebijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst informeert de gemeente de geïnteresseerde kunstenaars over de criteria en randvoorwaarden, het gewenste materiaal en het verloop van het traject.

Geïnteresseerde ontwerpers en kunstenaars (amateur en professioneel) worden van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Zij dienen zich aan te melden via [email protected] , t.a.v. Geert Julicher.

Tummers advertentie