‘Kampioenschap Reuver dankzij collectief en techniek’

Nieuws Reuver Sport

Reuver – Reuver is afgelopen zondag kampioen geworden in 5D. De formatie van trainer Martin Niemans won met 0-6 bij Horn, terwijl de achtervolgers Bieslo en Kessel verloren.

Met nog twee duels voor de boeg heeft Reuver zeven punten voorsprong op Bieslo en negen op Kessel. Reuver is hierdoor niet meer in te halen. Na afloop van het met 0-6 gewonnen uitduel tegen Horn moest Reuver wachten op de uitslagen van de concurrentie. Nummer twee Bieslo verloor thuis met 2-3 van Koningslust. Toen ook de nederlaag van rivaal Kessel (1-2 tegen RKAVC) bekend werd, barstte er op het veld van Horn een gigantisch feest los. Bestuursleden, voetballers, spelersvrouwen en supporters trokken daarna naar de kantine op sportpark Dijckerhof in Reuver. De selectie werd vervolgens met tractor en kar door het dorp gereden, waarna het titelfeest in clubhuis De Paerssjtal een passend vervolg kreeg.

Oefenmeester Niemans, bezig aan zijn eerste seizoen bij Reuver, genoot met volle teugen. Reuver speelt na een afwezigheid van drie jaar weer in de vierde klasse. „We hebben een gezonde mix van routine en jong talent”, glunderde de 49-jarige Niemans, geboren en getogen in Reuver en zelf in het midden van de jaren negentig succesvol als speler van datzelfde Reuver. „Ons collectief is sterk, net als onze techniek. Ik zag en zie een absolute wil om te winnen. Mijn voetballers accepteren elkaars kwaliteiten.”

Reuver begon als favoriet aan de competitie. De start was nog matig, met twee gelijke spelen. Vervolgens kwam het team van trainer Niemans op stoom. Concurrent Bieslo kreeg in Reuver met 3-0 klop. Ondanks de eerste competitienederlaag (2-0) bij SVH’39 bleef Reuver trots de ranglijst aanvoeren. De Reuvernaren leken met een straatlengte voorsprong kampioen te worden, maar gingen in het paasweekeinde twee keer onderuit. Eerst was Bieslo met 3-2 te sterk. Vervolgens speelde Reuver bij RKAVC (2-0 verlies) zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Het herstel volgde in het cruciale, met 3-0 gewonnen thuisduel tegen SVH’39.

Afgelopen zondag zette Reuver bij Horn de kroon op het werk (0-6), terwijl Bieslo en Kessel zo vriendelijk waren om te verliezen. Trainer Niemans: „We hebben op beslissende momenten de rust bewaard. Ik zei tegen de jongens dat ze in hun eigen kwaliteiten moesten blijven geloven. Iedereen heeft zijn taken perfect uitgevoerd. Een compliment voor mijn hele groep.”

Ook voorzitter Hai Heesakkers van Reuver vierde de titel uitbundig. Na vijftien jaar neemt hij afscheid als preses. Hij vindt het welletjes geweest, en zoekt naarstig naar een geschikte opvolger. Naar eigen zeggen is Reuver dé terechte kampioen. „Met afstand de beste”, lachte Heesakkers. „Vergeleken met vorig seizoen is onze selectie breder geworden. De jongens zijn gelijkwaardig aan elkaar. En vergeet onze trainer niet. Martin is een man van het dorp. Hij kent de club als geen ander.”

Zes kilometer verderop, in Beesel, likte Bieslo zijn wonden. De ploeg van trainer Har Bessems verspeelde op eigen veld een 2-1 voorsprong tegen Koningslust om vervolgens met 2-3 te verliezen. Nummer drie Kessel ging thuis met 1-2 de boot in tegen RKAVC. Het verlies van de concurrentie kwam onverwachts, maar maakte het titelfeest van Reuver des te groter. „Moet je eens kijken hoe spontaan allemaal”, reageerde voorzitter Heesakkers. „We hebben niks gepland, alles gebeurt zoals het gaat. Met wat geluk spelen we volgend seizoen weer derby’s tegen Bieslo, Kessel, Swalmen en Belfeldia. Daarom smaakt dit kampioenschap ook zo goed.”

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie