Bevrijdingsvuur in Limburg volgend jaar via Beesel

Gem. Beesel Nieuws

Beesel – Het bevrijdingsvuur komt in 2016 via Beesel naar de provincie Limburg, aldus de regionale omroep. De gemeente is volgend jaar estafetteplaats voor de vrijheidsfakkel, die bij hotel De Wereld in Wageningen jaarlijks wordt ontstoken.

Eerdere jaren brachten atleten de fakkel naar de gemeenten Roermond, Sittard- Geleen, Venlo en Peel en Maas. Dit jaar komt het bevrijdingsvuur in Venray aan. Daar zal burgemeester Petra Dassen van Beesel de fakkel op 5 mei ook overnemen van de Venrayse burgemeester Hans Gillissen.

Het is de bedoeling dat de inwoners van Beesel met de komst van de vrijheidsfakkel volgend jaar van alles organiseren. Daarvoor heeft het Beeselse college zo’n vijfduizend euro op de plank gelegd.

Tummers advertentie