Ravage na ernstig ongeval op A2

112 Regio Roermond

Echt – Op de A2 tussen Echt en Roosteren is een man zwaargewond geraakt nadat hij met zijn auto verschillende voertuigen heeft geramd. Dat gebeurde in noordelijke rijrichting, door de vele brokstukken en zwaarbeschadigde voertuigen was de weg urenlang dicht.

Toen de voertuigen noodgedwongen moesten uitwijken ramde een busje van een beveiligingsbedrijf nog en vrachtauto, beide raakte zwaar beschadigd. Een een bakwagen geladen met medicijnen reed achterop een vrachtauto die een noodstop maakte, de trailer raakte enigszins beschadigd en kreeg een klapband, de bakwagen is totalloss.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is bij het maken van dit bericht niet bekend, de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht daarvan. Inzittende van de geramde voertuigen raakte niet zwaar gewond, zover bekend is er 1 persoon overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek en mogelijke behandeling. Meer details in de loop van vrijdag.

**update**
Het betreft eenĀ 51-jarige man uit Sittard. Bij het inhalen van een vrachtauto ramde hij de trailer, de auto begon te tollen en werd geramd door achteropkomend verkeer die niet meer konden uitwijken. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis van Maastricht.

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie