Tentoonstelling “Oorlogsleid tösse Maas en Pruse bos” geopend

Nieuws Reuver

Reuver – In 2015 wordt op veel plaatsen stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ook de heemkundevereniging Maas- en Swalmdal, wil op uitgebreide wijze aandacht schenken aan het feit dat ons land 70 jaar geleden bevrijd werd van een bezetting die 75 jaar geleden begon. Zondagmiddag is er een expositie geopend over de bevrijding 70 jaar geleden van Beesel, Belfeld, Reuver en Swalmen. De burgemeesters van de gemeenten Beesel en het Duitse Brüggen openen de tentoonstelling Oorlogsleid tösse Maas en Pruse bos door aan het luchtalarm te draaien.

De regio werd op 1 en 2 maart 1945 door de Amerikanen bevrijd en om dit te herdenken heeft een werkgroep van de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal uit de regio Beesel-Reuver-Belfeld en Swalmen met de Milieu en Heemkundevereniging uit Swalmen en de Heimatfreunde uit het Duitse Bracht de expositie opgezet. Onderwerpen als mobilisatie, inval, bezetting, verzet en wederopbouw komen aan bod aan de hand van foto’s, documenten, kaarten en voorwerpen.

De expositie is tot en met 21 mei gratis te zien in het Atrium van de stichting Woongoed 2-duizend (Pastoor Vranckenlaan 4) in Reuver. De tentoonstelling is toegankelijk op maandag tot en met donderdag van 8:30 tot 16:30 uur, vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur en zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:30 uur.

Tummers advertentie