Bjorn Moris uit Reuver landskampioen zitvolleybal

Nieuws Reuver Sport

Mill – Bjorn Moris uit Reuver is met zijn zitvolleybalteam van BVC Holyoke uit Belfeld wéér landskampioen. Het team won zaterdag de play offs in Mill tijdens het NK. De landstitel is een kroon op het jubileumjaar van volleybalclub BVC Holyoke dat dit jaar haar 40-jarig bestaan. Het is voor de vijfde keer dat de volleybalvereniging Nederlands Kampioen is. In 1988, 2010, 2011 en 2014 werd de prijs ook gewonnen. In de finale versloegen de zitvolleyballers thuisploeg Apollo uit Mill met 3-0 (25-21, 25-21 en 25-16).

Eerder werd in de halve finale met 3-0 van Alterno uit Apeldoorn gewonnen (25-23, 25-12 en 25-23). Het kampioenschap is bijzonder. Het jonge team speelt voor samen met zitvolleyballers van Bayer Leverküsen onder leiding van een Duitse trainer. De beide clubs zijn een samenwerking aangegaan. Duitse internationals trainen en spelen mee in Belfeld onder de vlag van Holyoke in voorbereiding op de Paralympische spelen in 2016.

Het zitvolleybalteam is de vijfde kampioen van de club. Eerder haalden ook jeugdteams Niveau 4.2 en Mix C de prijs binnen. Ook Dames Recreanten 2 en Heren Veteranen 3 zijn kampioen. Bjorn Moris is aanvoerder van het team en werd drie keer eerder landskampioen met het team. Bjorn speelt ook in het Nationaal Heren Zitvolleybalteam.

Alle kampioenenteams houden zaterdag 16 mei van 20.00 tot 21.00 uur receptie in gemeenschapscentrum De Hamar. Dat gebeurt tijdens het jubileumweekend van de volleybalclub.

Foto: Thomas Kusters

Tummers advertentie