Bieslo promoveert naar vierde klasse

Beesel Nieuws Sport

Beesel – Bieslo (5D) keert na een afwezigheid van 22 jaar weer terug naar de vierde klasse. De formatie van trainer Har Bessems won afgelopen zondag thuis met 4-0 van Vlodrop en is hierdoor verzekerd van de tweede automatische promotieplaats achter kampioen Reuver.

Na afloop van het duel tegen Vlodrop barstte er op sportpark De Solberg in Beesel een groot feest los. De ontlading was enorm. Spelers en leden van de technische staf van Bieslo vielen elkaar dolgelukkig in de armen. Bloemen gaven het promotiefeest extra glans. Vervolgens trok de meute naar de kantine en de omliggende cafés. Bieslo speelt volgend seizoen in de vierde klasse. Een prestatie van formaat, mede door de kwaliteiten en het enthousiasme van oefenmeester Bessems, bezig aan zijn eerste jaar bij Bieslo.

De in Swalmen woonachtige trainer werkt met een hecht collectief. „Ik heb een gezellige groep individueel sterke spelers, aangevuld met routine. Dit succes is realistisch, om het zo maar eens te zeggen. We hadden ons als doel gesteld om te
promoveren. Jammer genoeg werden we geen kampioen. Terecht, denk ik, want Reuver was constanter, terwijl wij onnodig punten lieten liggen. Maar we zijn ontzettend blij met deze tweede plaats. We gaan dit flink vieren.”

Volgens Bessems kan Bieslo zich best in de vierde klasse handhaven. „Als we compleet blijven, zijn we moeilijk te verslaan. Straks haken ook nog enkele voetballers van ons tweede elftal aan. Dat team is jong en draaide ook bovenaan mee. Er zit een stel goede gasten tussen.”

Verderop deelde Ron Sillen (30) in de feestvreugde. De routinier speelde enkele seizoenen voor toenmalig derdeklasser Swalmen en keerde enige tijd geleden terug bij Bieslo. Met succes, want Sillen scoorde dit seizoen maar liefst zeventien treffers, eentje meer dan ploegmakker Jasper van de Boel. Net als Bessems roemde Sillen de saamhorigheid. „We hebben dit succes met z’n allen bereikt. Niet alleen met de selectie, maar ook met de rest van de vereniging. We hebben nieuwe kleedlokalen en een nieuwe kantine gekregen. Zonder zulke faciliteiten waren we niet zo ver gekomen.”

En weg was Sillen. Terug naar zijn feestende teamgenoten. De oudgedienden van Bieslo keken
lachend toe. Zij promoveerden in mei 1993 voor het laatst naar de vierde klasse. Bieslo pakte destijds de derde periodetitel. De Beeselnaren rekenden in de nacompetitie af met RKSVV (2-3), waarna de thuiswedstrijd tegen Heythuysen de beslissing moest brengen. Vlak voor tijd kopte aanvaller Jac van den Borst de 1-0 tegen het net. Spits Ger Spee zette in de slotminuut de kers op de taart: 2-0.

Een jaar later degradeerde Bieslo weer naar de vijfde klasse. Vervolgens ging Bieslo jarenlang als vijfde- en zesdeklasser door het leven. Dit seizoen kreeg Bieslo versterking van kwalitatief sterke voetballers als Sjors Lenssen en Noud Schoolmeesters. Hun inbreng was, mede door de noeste arbeid van teamgenoten en clubleden, doorslaggevend. Bieslo begon ijzersterk aan de competitie. Ondanks een 3-0 nederlaag bij de latere kampioen Reuver bleef het team van Bessems in de bovenste regionen.

Afgelopen zondag had Bieslo aan een gelijkspel tegen Vlodrop genoeg om te promoveren. De Beeselnaren kozen vanaf het eerste fluitsignaal voor het offensief. Terwijl Vlodrop naar adem hapte, kreeg de gevaarlijke voorhoede van Bieslo steeds meer ruimte. Uiteindelijk verscheen er een dikverdiende 4-0 overwinning op het scorebord.

Gelet op het puike combinatiespel is het team van trainer Bessems klaar voor de vierde klasse. „Er wordt daar tactisch gespeeld”, analyseerde dezelfde Bessems, ook komend seizoen actief bij Bieslo. „We moeten nog slimmer worden. Dan redden wij ons best.”

Kerngegevens:
BIESLO – VLODROP 4-0
32. Dennie Sillen 1-0, 35. Stan Pouls 2-0, 38. Ruud van Deuzen 3-0, 60. Dennie Sillen 4-0. Scheidsrechter: Driessen (Beegden). Toeschouwers: 100. Bijzonderheden: Bieslo promoveert naar vierde klasse.

Tummers advertentie