Reuverse scouts gaan strijden om titel ‘beste Scoutinggroep van NL’

Nieuws

Baarn – De gidsen van scouting lambertus Reuver, hebben de regionale scouting wedstrijd van Noord- Limburg gewonnen. Geheel zelfstandig hebben de meiden, van 11 tot 14 jaar, hun kampterrein moeten opbouwen. Spullen naar terrein verslepen, tent opbouwen, sjorren om een keuken te maken, koken en dan nog aantal beproevingen doorstaan waar teamwork centraal staat. Uiteindelijk wist Reuver er met de winst van door te gaan en een plek te bemachtigen voor het Landelijk Scouting wedstrijd in Baarn.

Tijdens het Pinksterweekend verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland in Baarn. Zij strijden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. Zij gaan deze uitdaging aan tijdens de 80e landelijke Scoutingwedstrijden (LSW), waarbij elk jaar een bijzonder thema de rode draad vormt.
De deelnemers die zich wisten te selecteren voor deze landelijke wedstrijden, hebben tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Vele scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen jaarlijks mee aan de regionale Scoutingwedstrijden (RSW). De beste Scoutinggroepen plaatsen zich voor de LSW en vertegenwoordigen op dit evenement hun Scoutingregio.

Tijdens het weekend van 23 tot en met 25 mei 2015 worden scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met GPS. Daarnaast komen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is tenslotte enorm breed! Scouts moeten het dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk is. De scouts moeten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen.

Thema
Het thema waarin dit alles terugkomt, is dit jaar “Expeditie Ghana”. Het themaverhaal vertelt over een gezin die een plantage runnen in Ghana. Na een aantal jaren hebben vader en moeder zich teruggetrokken om te genieten van hun oude dag in Nederland. De zoon en dochter van het gezin moeten nu samen de plantage en het olifantenreservaat runnen, maar dat is nog niet zo makkelijk. Ze roepen de hulp in van de scouts om hen hierbij te helpen. Hoe dat verloopt? Dat zien we tijdens de LSW!

Winnaar
De winnaar van de 80e LSW mag zich niet alleen ‘beste Scoutinggroep van Nederland noemen’, maar mag tevens het Scouting wisselschild in ontvangst nemen.
De oorsprong van de LSW gaat ver terug. Al in 1924 werden er wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie er naar de wereldkampioenschappen Scouting mocht, destijds in Denemarken. De succesformule is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden scouts uit Nederland aan deelnemen.

Tummers advertentie