Wim Stroetinga wint opnieuw etappe in tour

Gem. Beesel Sport

Reuver – Wim Stroetinga heeft opnieuw een etappe gewonnen in de Olympia’s tour die vandaag door Reuver en Bruggen (D) trok, een route van ruim 159 km. De tour begon dinsdag in Assen waarbij Stroetinga ook al als snelste over de streep kwam.

Na afloop van de etappe was het tijd voor de Afterparty met partyband FF Dimme. Op zondag 17 mei staat traditiegetrouw een pelotonstocht voor de ervaren fietser op het programma.

De stichting Olympia’s Tour werd eind vorig jaar failliet verklaard. De wielerkoers kende al enkele jaren financiële problemen, waarna het faillissement werd uitgesproken. Dankzij de komst van een nieuwe hoofdsponsor, het internationale technologiebedrijf 3M, wordt de oudste Nederlandse rittenkoers in mei 2015 gewoon verreden. De gemeente kost het jaarlijks tienduizenden euro’s om de tour te mogen ontvangen en te faciliteren.

Tummers advertentie