Start werkzaamheden terrein Draaksteken 2016

Beesel Events Nieuws

Beesel – Vandaag is gestart met de eerste werkzaamheden om het speelterrein gereed te maken. De eerste prioriteit heeft het aanleggen van een tijdelijke brug vanuit de laan bij Kasteel Nieuwenbroeck naar het speelterrein aan de voorzijde van het kasteel.

Er wordt een zogenaamde duiker in de beek gelegd met daaroverheen zand, zodat een degelijke oversteek wordt gecreĆ«erd om het Draaksteken-terrein op te kunnen. Verder wordt er, in tegenstelling tot vorige edities, een enorme heuvel aangelegd op het speelterrein. Hiervoor begint de commissie Terrein van Stichting Draaksteken zaterdagmorgen, 6 juni 2015, met het rijden van zand en grond vanuit Reuver naar het aanstaande speelterrein. Vier tractors met aanhanger kunnen per keer ongeveer 50 m3 op het terrein storten. Op het terrein staat een kraan klaar die het zand verdeelt. Na de eerste werkzaamheden komend weekend, zal de rest van de grond – zo’n 900 m3 in totaal – worden aangeleverd, waarna het gras kan worden ingezaaid. Alle werkzaamheden vinden plaats op en rond Kasteel Nieuwenbroeck, waar het Draaksteken al edities lang wordt gehouden.

Tummers advertentie