Buma Rocks exportprijs voor Epica

Nieuws Reuver

Nijmegen – De Reuverse symfonische metalband Epica is voor zijn buitenlandse successen geĆ«erd met de Buma Rocks Export Award. De exportprijs werd vrijdag uitgereikt tijdens het conferentie- en showcase-event voor hardere muziek Buma Rocks in de Nijmeegse poptempel Doornroosje. Met de award wil Buma Cultuur het succes van Nederlandse rock en metal in het buitenland onderstrepen.

Epica-zanger en gitarist Mark Jansen is trots op de Buma Rocks exportprijs. “Dit is een hele mooie beloning voor Epica en ik ben zeer verheugd dat de erkenning tegenwoordig ook uit bredere kringen komt. Dat geeft aan dat na jaren van keihard werken en ontelbare shows niemand meer om ons heen kan.”

De zeskoppige metalband Epica bereikte vorig jaar met het album The Quantum Enigma de hitlijsten in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanniƫ, Zwitserland, Finland en Oostenrijk. Ook toerde de groep door Zuid- en Midden-Amerika. In september reist Epica naar de Verenigde Staten en Canada voor negentien shows.

Tummers advertentie