Brandweer Reuver 4 punten te kort

Reuver

Vinkeveen – Afgelopen zaterdag is de TAS-HD ploeg van post Reuver 4e geworden bij de 2e ronde gewestelijke wedstrijd te Vinkeveen (Utrecht). Helaas had de ploeg 4 punten te kort op de nummer 3 welke recht zou geven op doorgang naar de landelijke finale.

 Scenario:

Bij het uitrukken kreeg de ploeg een melding van een boot in brand nabij de loswal in Vinkenveen. Meer gegevens waren er niet bekend.

 Bij het ter plaatse komen bleek dat een boot van ongeveer 35 meter naast de kant lag waarbij rook uit de kajuit kwam. De schipper lag op het dek hevig bloedend na een val op het schip.

In het water lag een drenkeling van een vissersbootje waarmee de boot een aanvaring had gehad.

Nadat de schipper van de boot afgehaald was en de drenkeling uit het water, bleek dat zich nog eens 2 mensen in de boot bevonden.

Indien men een goede verkenning uitvoerde zag men een klein brandje in de kajuit welk met een straal hoge druk geblust kon worden. Verder vond men bij een goede verkenning ook de 2 andere opvarenden welke zo snel mogelijk in veiligheid gebracht moesten worden.

 

Prijsuitreiking

Door de ploeg van Reuver werd volgens de jury een goede en tactisch correcte inzet gedaan. Dit resulteerde in een 4e plaats waarbij vermeld mag worden dat post Reuver de beste bevelvoerder had die dag. Met 4 punten verschil ten opzichte van de 3e plaats plaatst post Reuver zich net niet voor de landelijke finale. Door dit resultaat schaart post Reuver zich in de klasse TAS-HD tot beste 12 ploegen van Nederland.

 

Ploegindeling:

Bevelvoerder, Angelo Mols

Aanvalsploeg, Rob Peulen & Roel Kremers

Waterploeg, Martijn Broens & Theo Blomen

Chauffeur/pompbediener, Niek Bongers

Coach, Jos Geerlings 

Tummers advertentie