Bomen Donderberg bezwijken onder noodweer

112 Regio Roermond

Roermond – In de Roermondse wijk Donderberg moest vrijdag aan het begin van de avond de brandweer op verschillende plekken bomen omzagen of klein maken. Volgens een bewoner van die wijk braken er verschillende takken af en vielen bomen op auto’s toen er een hoosbui over trok. Verschillende straten stonden snel blank en lagen bezaaid met afgebroken takken van allerlei formaten. Vier auto’s en een bushokje aan de Antillenstraat raakte zwaar beschadigd toen de bliksem insloeg op de boom en een flink stuk boven op de auto’s viel.

Ook op andere plekken in de provincie zorgde het noodweer voor overlast. Zo had een supermarkt in Sittard opeens een gat in het dak, en in Gevenbicht waaide een compleet dak van een schuurtje. Op het Pinkpop terrein in Landgraaf was geen overlast van het noodweer.

Tummers advertentie