Sfeervol ‘Wiesenfest’ in Reuver

Events Nieuws

Reuver – Carnavalsvereniging De Windjbuujels en blaaskapel Zuuver Zat houden zaterdag 20 en zondag 21 juni voor de vierde keer in successie het sfeervolle ‘Wiesenfest’ in de feesttent aan De Kievit ten oosten van Reuver. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud.

Leuke prijzen
Het ‘Wiesenfest’ in Reuver werd in 2012 voor het eerst gehouden volgens Duits en Oostenrijks voorbeeld. Vakantiegangers uit Duitsland en Oostenrijk waren vol lof over de groots opgezette ‘Wiesenfesten’ aldaar, in een tent met livemuziek en acceptabele prijzen. De Windjbuujels en Zuuver Zat pikten deze signalen op, en besloten een dergelijk tentfeest ook in Reuver te organiseren. Gekozen werd voor locatie De Kievit, nabij de Keulseweg ten oosten van de kern Reuver/Offenbeek. Het werd zo’n succes dat beide verenigingen het ‘Wiesenfest’ een vaste plek op hun agenda gaven.

Komende zaterdag 20 juni staat in de feesttent in De Kievit de vijfde editie op het programma. Liefhebbers kunnen vanaf 20.00 uur genieten van een gezamenlijk optreden van Alpenpower en Die Tiroler Teufel. Tussendoor zorgt Toeter Thijs, uitgerust met alpenhoorn, voor een passend intermezzo. Het grote biervat, zoals dat op elk ‘Wiesenfest’ thuishoort, wordt omstreeks 21.00 uur volgens oud gebruik aangeslagen. Uiteraard hanteert de organisatie lage prijzen voor bier, wijn en fris. Ook is er een barbecue met de lekkerste Duitse hapjes. Kaarten kosten in de voorverkoop 5,00 euro (met drie gratis consumptiebonnen) en zijn verkrijgbaar bij café De Paerssjtal in Reuver/Offenbeek, café Ronckenstein in Reuver en via e-mail: [email protected]

Maaskapel
Zondag 21 juni is de toegang gratis, met vanaf 13.30 uur een show van de alom bekende Maaskapel uit Wessem. Bij de tent worden dan ook de eerste Reuverse kampioenschappen touwtrekken gehouden. Diverse teams nemen hieraan deel. Opgeven is overigens nog altijd mogelijk. Kinderen kunnen zich vermaken in een zandbak en op een groot springkussen. Bij de tent staat een friteskraam ter versterking van de inwendige mens.

Het ‘Wiesenfest’ is een ideaal familie-uitje, geschikt voor jong een oud. Voor meer info kunt u bellen met Coen Franssen, tel: 06 – 21 71 26 38, of Wim Killaars, tel: 06 – 10 42 01 57.

Tummers advertentie