“VLP: parkeerschijf op zondag afschaffen”

Gem. Beesel Nieuws

Reuver – Als het aan de fractie van de VLP in de gemeenteraad van Beesel ligt, wordt het gebruik van de parkeerschijf in het centrum van Reuver op zondag afgeschaft.

Dat is een uitkomst voor met name bezoekers die op zondagmiddag de bioscoop bezoeken,of een middagje willen winkelen. Inclusief de gasten van vakantiepark Landdal De Lommerbergen gaat het op jaarbasis om tienduizenden bezoekers . Als het voorstel van de VLP wordt overgenomen, zijn al die bezoekers straks niet meer gebonden aan de maximale parkeertijd van twee uur. Over die parkeerregeling op zondag wordt nogal gemord, omdat het onmogelijk is langer dan twee uur in het centrum te vertoeven, zonder de auto in de blauwe zone te verplaatsen, of een bekeuring van 90 euro te riskeren.

De VLP schaart zich met haar oproep achter de uitkomst van een enquête van de ondernemersvereniging SZO Reuver. Die heeft haar 80 leden om een uitspraak over het huidige parkeerbeleid in het centrum van het dorp gevraagd. De VLP roept het college van B en W op de uitkomsten van dat onderzoek ook over te nemen.

Met de blauwe parkeerschijf geldt nu nog zeven dagen per week een maximale parkeertijd van twee uur op de parkeerplaatsen voor het gemeentehuis, de winkels bij het NS-station en de supermarkten.

De VLP onderschrijft ook de uitkomst van de enquête van SZO, dat automobilisten duidelijkere aanwijzingen moeten krijgen, dat de parkeerschijf in de blauwe zone verplicht is van 10 tot 16 uur. Dat staat te onduidelijk aangegeven. De fractie schaart zich eveneens achter de oproep van de SZO om geen parkeervergunningen meer te geven aan marktkooplui. Lokale middenstanders kunnen die vergunning ook niet claimen.

In navolging van de Reuverse ondernemersvereniging vindt de VLP dat autobestuurders, die gebruik maken van parkeervergunningen, die niets met de blauwe zone hebben uit te staan, onmiddellijk moeten worden bekeurd.

Met haar oproep aan het college van Burgemeester en Wethouders komt de VLP, de grootste coalitiepartij in de gemeenteraad van Beesel, een van haar toezeggingen na uit haar verkiezingsprogramma. In dat programma staat dat de blauwe parkeerzone in Reuver deze raadsperiode geëvalueerd moet worden.

Tummers advertentie