Gedeputeerde Twan Beurskens onthult plan nieuwbouwwijk Oppe Brik

Gem. Beesel Nieuws

Reuver – Op woensdag 17 juni onthult Twan Beurskens, gedeputeerde Economische Zaken van Provincie Limburg, op speciale wijze het bouwbord van nieuwbouwwijk Oppe Brik. Deze officiële handeling is het startsein voor het bouwrijp maken van het bouwterrein.

Oppe Brik
Op het oude fabrieksterrein van zes hectare groot, waar ooit de keramische industrie bloeide, biedt nieuwbouwwijk Oppe Brik straks woningen voor verschillende doelgroepen: van jonge gezinnen tot senioren en van alleenstaanden tot ondernemers. De wijk is ruim opgezet en telt 40 koopwoningen, 10 werkwoon-eenheden en 110 huurwoningen en –appartementen. Midden in de wijk komt een park ter grootte van circa vier voetbalvelden. Rondom het park komen huur-, koop- en bedrijfswoningen met ‘NulopdeMeter’. Dit alles in combinatie met de maatschappelijke herbestemming van de oude greswarenfabriek maken deze nieuwbouwwijk uniek.

Van bouwrijp tot start bouw
Gedeputeerde Twan Beurskens geeft op woensdag 17 juni het startsein voor het bouwrijp maken van het bouwterrein. Onderdeel van het bouwrijp maken is de aanleg van de toegangsweg van en naar de werkwoon-eenheden. De aanleg van deze weg wordt gesubsidieerd door Provincie Limburg.
De aanvang van de bouwwerkzaamheden voor de huur- en koopwoningen aan de Greswarenstraat staat voor het einde van dit jaar gepland. Naar verwachting start in deze periode ook de bouw van één of meerdere werkwoon-eenheden. Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen (LHB) investeert samen met de Gemeente Beesel in de ontwikkeling van deze werkwoon-heden.

Tummers advertentie