Maastrichtenaar verdacht van betrokkenheid havenbranden

112 Regio Roermond

Maastricht –  Het rechercheteam dat bezig is met het onderzoek naar de havenbranden in Midden-Limburg heeft dinsdagochtend 16 juni een woning in Maastricht doorzocht. Daarbij is de bewoner aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij een van de branden.

In de vroege ochtend zijn politiemedewerkers gestart met doorzoeking van een woning. De bewoner van het pand is aangehouden als verdachte. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij een van de branden in de jachthavens die in december en januari in Midden-Limburg waren. Mogelijk dat de verdachte ook betrokken is bij de andere havenbranden. Door intensief en maandenlange onderzoek is het Team Grootschalig Onderzoek (TGO), deze verdacht op het spoor gekomen. De woning is doorzocht op mogelijke bewijsstukken. In het belang van het onderzoek doet het TGO hierover momenteel geen verdere mededelingen.
De politie verwacht op korte termijn meer aanhoudingen te verrichten in het lopende onderzoek naar de oorzaak en achtergronden van de havenbranden.

Op 6 december zijn vier boten op een jachtwerf in Herten door brand vernield. In Ohé en Laak brandde op 10 december van het vorig jaar een woonboot af en liepen twee andere boten schade op.  16 december 2014 brak er ook al brand uit in twee loodsen in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro’s. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn. De brand had grote maatschappelijke en economische impact. Op 15 januari 2015 gingen in de jachthaven in Wessem 14 woonarken verloren bij een brand. Bij drie van de vier branden is sprake van brandstichting, blijkt uit voorlopig onderzoek. Het vermoeden bestaat dat ook in Roermond aangestoken, omdat er weinig tot niets is overgebleven is het voor de Forensische Opsporing is het bijna niet te achterhalen wat de oorzaak is geweest van de brand.

Tummers advertentie