Informatiebijeenkomst herinrichting Schelkensbeek

Nieuws Reuver

Reuver – Op donderdag 25 juni organiseert Waterschap Peel en Maasvallei samen met de gemeente Beesel een informatiebijeenkomst over de herinrichting van de Schelkensbeek. De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Paerssjtal, Keulseweg 103 in Reuver. De zaal gaat om 19.45 open.

Over de Schelkensbeek
De Schelkensbeek stroomt nabij Reuver in de gemeente Beesel en vormt een belangrijk deel van de natte ecologische verbindingszone tussen de Maas en het Duitse Reichswald. De beek heeft de functie natuurbeek en het doel van de herinrichting is om meer natuur in en langs het water te ontwikkelen zonder de waterpeilen voor de omgeving nadelig te beïnvloeden.

In de herinrichting zal circa 1000 meter beek ten zuiden van Reuver, tussen de Keulselaan en de A73 aangepast worden. Ook werkt het waterschap aan een betere waterkwaliteit en de vismigratie wordt verbeterd door het vispasseerbaar maken van drie duikers. Tot slot legt het waterschap tussen de Krommenhoek en Dijckenweg Zuid een goed bereikbaar pad aan zodat het onderhoud aan de beek efficiënt kan worden uitgevoerd. Hoe het waterschap de plannen uit zal voeren wordt tijdens de informatiebijeenkomst nader toegelicht.

Heeft u vragen over de informatiebijeenkomst of over de herinrichting, dan kunt u deze stellen aan projectleider Hans van der Valk van Waterschap Peel en Maasvallei, tel. 077 – 3891194, e-mail: [email protected]

Tummers advertentie