Man zet buurt op stelten in Venlo, verdachte opgepakt

112 Regio Venlo

Venlo – De politie heeft vanavond in Venlo een man gearresteerd die dreigde met explosieven. Hij bevond zich op de Papegaaistraat in Venlo. De omgeving werd afgezet, mensen moesten ramen en deuren sluiten en binnen blijven. Rond 22.20 slaagde de politie erin de man aan te houden. Hij lag toen op straat.

Wat hem bezielde is niet duidelijk. De politie zelf meldde vlak voor 23.00 uur dat ,,een verwarde man met explosief is aangehouden”. Rond middernacht sprak de politie dat weer tegen: het bleek toch niet om een explosief te gaan. Onderzoek in zijn woning en auto leverden niets op.

Ook rond middernacht meldde de politie dat er zo’n 120 mensen uit hun woningen zijn gehaald, die na afloop weer terug konden. De eerder afgesloten Leutherweg is weer vrijgegeven. De politie meldde dat de situatie veilig is.

Het incident begon rond half tien vanavond. Het duurde ruim anderhalf uur voordat de politie meldde wat er gaande was. Bij calamiteiten als deze, waarbij de hulpdiensten groot alarm sloegen, is het onbegrijpelijk dat de politie er niet in slaagt om snel en accuraat te laten weten wat er gaande is. Zeker waar gedreigd wordt met explosieven. En dat in een tijd waarin Nederland pretendeert extra waakzaam te zijn jegens terroristen.

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie