Meeste aangiftes opgelost in gem. Beesel dan elders

112 Gem. Beesel Nieuws

Reuver – In de gemeente Beesel worden de meeste aangiftes (procentueel gezien) opgelost. Meer dan de helft van de aangiftes (53 procent) leidt daar tot het aanhouden van een dader en een voorstel voor vervolging. Het gaat om 232 aangiftes die onderzocht werden, daarvan verdwenen er 39 in de prullenbak en 69 gevallen werd er geen dader gevonden.

Ook in Venlo (48%), Peel en Maas (38%), Venray (41%) en Roermond (43%) worden relatief veel aangiftes opgelost. Maar in zowel Venlo, Peel en Maas als Roermond werden wel ruim 20 procent van de binnengekomen aangiftes aan de kant gelegd voor het onderzoek afgerond was. In het zuiden van Limburg worden meer binnengekomen aangiftes aan de kant gelegd.

Dat blijkt uit cijfers van RTL Nieuws. Sinds 2012 worden alle aangiftes bij de politie in één systeem ingevoerd, het zogenaamde BOSZ-systeem. Hoewel dit systeem bedoeld is om aangiftes inzichtelijk te maken, vindt de politie de cijfers ongeschikt om conclusies uit te trekken. De politie is niet blij met de publicatie van de cijfers en laat in een schriftelijk reactie weten dat “RTL Nieuws het televisiekijkend publiek een nieuwsitem heeft voorgeschoteld met onjuiste conclusies.”

Tummers advertentie