Primeur ‘Offebek Open Air’: Live-optredens, gratis toegang

Events Offenbeek

Offenbeek – Het marktplein in Offenbeek staat zaterdag 27 juni vanaf 19.00 uur in het teken van de primeur van het muziekfestival ‘Offebek Open Air’, een serie live-optredens van talentvolle bands uit de regio. De toegang is gratis.

De organisatie van het zogeheten ‘Jammen Bij Harrie’ (jamsessies) in café De Paerssjtal in Reuver kwam onlangs op het idee om in de Reuverse kern Offenbeek een muzikaal openluchtevenement te organiseren met als doel de promotie van livemuziek. De initiatiefnemers kozen de naam ‘Offebek Open Air’ en contracteerden snel enkele veelbelovende jonge bands. De opzet lijkt op die van ‘Sjwaampop’ in Swalmen, met als inzet een vlammend optreden van vier talentvolle formaties uit Noord- en Midden-Limburg.

Het vijfkoppige Village Vanguard, gevormd rond zangeres Simone Roth, trapt rond 19.00 uur af met een breed repertoire van covers en eigen nummers, waarbij rock en soul de boventoon voeren. Daarna is het de beurt aan de vier doorgewinterde muzikanten van The Polaroid Gangsters, een nieuwe rockcoverband die op ‘Offebek Open Air’ zijn vuurdoop krijgt. Strak in het pak vertolken Rob N Roll, Mickey Blue Eyes, Pat ‘T’ Bone en Don Carleone op een energieke en eigenzinnige wijze bekende rocksongs uit het verleden en heden. Denk hierbij aan Focus, The Who, Red Hot Chili Peppers, Duran Duran en Miley Cyrus.

Liefhebbers van rock and roll, beat en blues komen vervolgens aan hun trekken als Copperfield het podium betreedt. De zes, uit Roermond afkomstige muzikanten – met als leadzangeres Wilma Salvino – gaan terug naar de jaren zestig, zeventig en tachtig en zorgen voor een nostalgische sfeer. Het slotakkoord van ‘Offebek Open Air’ wordt verzorgd door de Venlose bluesrockband Lone Road Station. Deze kanjers brengen zelf geschreven bluesrock en poprock ten gehore, met zanger Marinho Peters als stralend middelpunt.

Tussendoor draait DJ Big H Jamboree muziek uit de jaren vijftig en zestig op vinyl zoals rockabilly, psychedelische songs, en rock and roll. De DJ houdt van Jerry Lee Lewis, Elvis Presley en Bill Haley, en zal ook na de laatste band de muziekliefhebbers in extase brengen.

Jong en oud komen ruimschoots aan hun trekken. De entree is gratis. Parkeergelegenheid is ruim voorhanden. Bij mooi weer is er een barbecue met de lekkerste hapjes. Bij regen staat er een reuzenparasol voor optimale beschutting.

Tummers advertentie