Sjwaampop maakt eerste namen bekend

Events Nieuws Regio Roermond

Swalmen – De zon is ons al een aantal weken goed aan het verwennen. Dat betekent ook dat het bijna zomer is en dus ook bijna tijd voor Sjwaampop! We gooien er daarom meteen een hele rits met namen uit. DEEPEND, TOM & JAME en LNY TNZ op de Sjwaampop zaterdag en DeWolff, Memphis Maniacs en Stream of Passion op de Sjwaampop zondag. Maar dit is nog niet alles want er staan op beide dagen namelijk geen 6 maar 7 artiesten gepland. Binnenkort volgen nog 2 toppers om het programma op beide dagen compleet te maken!

Op zaterdag 22 augustus draait alles bij Sjwaampop om DJ’s. Vaak lekker groovy, een beetje dance en alles met echt goede beats zodat we heerlijk kunnen dansen op het Marktplein. Kevin Janssen en Tommy Pandoi trappen de 4e editie van de Sjwaampop zaterdag af. Ze staan vooral bekend om hun house sound en electronische dans muziek. Kevin en Tommy zijn ruim een jaar samen en laten op het podium goed horen dat Roermond enorm veel DJ’s van hoge kwaliteit levert. Steve Nipples is geboren in Californië, maar zijn echte muzikale roots vond hij in Ibiza. Hot, sexy en coole vibes zijn zijn handtekening. Deze man komt pas echt tot leven in de zomer! Het handjes in de lucht en voetjes van de vloer gehalte is altijd aanwezig, want Steve weet wat hij doet. De Roermondse heren van Jägerstrike staan dit jaar ook op Sjwaampop. Als je het zo goed doet met zomerse electro tunes, house en moombahton sounds op verschillende festivals in Nederland zoals de Cross Culture stage van Bevrijdingsfestival en het Sonic festival, dan mag Sjwaampop niet ontbreken!

DEEPEND wil je zeker niet missen op Sjwaampop. De naam van de heren vertegenwoordigt hun echte afhankelijkheid van de muziek en de diepgewortelde wens om hun muziek naar het volgende niveau te tillen. Na het horen van de verleidelijke beats van hun house sound zal de naam volstrekte logisch klinken.

TOM & JAME zijn zeker bekend in de DJ wereld. Ze hebben niet alleen een officiele remix gemaakt voor Martin Garrix’ grote hit Wizard maar hebben ook genoeg eigen singles uitgebracht waaronder Vandals die in de top 10 heeft gestaan van de Beatport top 100!

LNY TNZ is de laatste naam die we nu van het zaterdag programma bekend maken. “Whether you don’t give a fvck about tomorrow, your trap is going techno, or you’re just a little paranoid, there’s a great reason to get fired up about LNY TNZ.” Ze geven niets om genres en hebben de term FVCK GENRES dan ook omarmd. Hun muziek is het bewijs van deze term, omdat ze samen met rappers, zangers en DJ’s samenwerken om de geluiden en het bereik van hun muziek te vergroten.

Zondag 23 augustus staat traditioneel vol met bands uit verschillende stijlen. Wat dacht je van Daimy Lotus die als Serious Talent de Sjwaampop zondag mag openen? Dit regionale jong talent bracht in het voorjaar van 2015 haar EP “15” uit. Met haar nieuwste single Cannonball komt ze vaak langs op radiostations als 3FM en hiermee heeft ze ook op de Sena Talent Stage van het bevrijdingsfestival gestaan.

Audio Adam staat ook op het podium op 23 augustus. Ze omschrijven zichzelf als vier gewone, benaderbare jongemannen die alleen maar muziek willen maken. Dat doen ze dan ook goed door in voorprogramma’s van o.a. Go Back To The Zoo en Ilse DeLange te staan. Het nieuwe album van de band is in maart uitgekomen. Singles met teksten die dicht bij de band liggen, zelfreflectie en meer kunnen dan je zelf denkt staan centraal en deze nummers krijgen we tijdens Sjwaampop vast en zeker te horen.
Als je electronische beats, synths en gitaren doet mixen met pop nummers en enkele scherpe randjes toevoegt krijgt je Project Bongo. “Dance your pantiess off” is een compacte samenvatting van de sound van de band. Tijdens Project Bongo gaan we samen dansen!
En van het ene genre gaan we weer terug naar het andere. Echte rock muziek. Psychedelische, groovy, rock’n roll, hete blues en helemaal klaar om een echte sweet sixties explosie te creëeren. Dat gaat zeker gebeuren tijdens het uur dat DeWolff op het podium staat. Strakke gitaarsolo’s afgewisseld met de krachtige stem van de zanger zorgen ervoor dat er hard gerockt wordt tijdens Sjwaampop.
De metalband Stream of Passion mag dit jaar ook zeker niet ontbreken tijdens de 34e editie van Sjwaampop. Het nieuwe album bevat symfonische elementen en hun latijns-amerikaanse passie gecombineerd met het progressieve en melodieuze geluid waar Stream of Passion zo bekend om staat.
Ze stonden al eens eerder op Sjwaampop en maakte er toen een enorm groot feest van, Memphis Maniacs! Een echte mash-up gekte vormt zich op het podium en soms ook gewoon tussen het publiek. De heren hebben een nieuwe show en ze nemen ons graag mee in de rollercoaster rit met hun onverwachte combinaties van bestaande tracks van allerlei verschillende genres. Memphis Maniacs zorgt er voor dat iedereen op de markt buiten adem is van het zingen en springen!

Tummers advertentie