Judoka Franssen grijpt naast EK-brons

Sport

Bakoe – Judoka Juul Franssen is er bij de EK judo op de Europese Spelen niet in geslaagd een medaille te veroveren. In de troostfinale in Bakoe verloor ze van Clarisse Agbegnenou in de klasse tot 63 kilogram met waza-ari.

De Française maakte een goede worp en scoorde eerst een waza-ari en meteen daarna een yuko (houdgreep) tegen de 25-jarige Franssen. De Nederlandse probeerde nog van alles, maar kreeg Agbegnenou niet op haar rug. Franssen eindigde als vijfde in Bakoe.

Eerder in het toernooi verloor Franssen in de kwartfinales met een strafje van de Sloveense Tina Trstenjak. In de herkansingen won ze op ippon van de van de Zweedse Mia Hermansson. Daarvoor won Franssen verrassend met ippon van de Italiaanse Edwige Gwend en op strafjes van de Hongaarse Franciska Szabo.

 

Tummers advertentie