Grote brand bij Recycle shop Roermond

112 Nieuws Regio Roermond

Roermond – Donderdagochtend is er op de Spoorlaan-Noord vlak achter het station van Roermond een grote brand uit gebroken in een gebouw. Aan het gebouw wat in brand stond, zat een loods vast met daarin oude vrachtauto’s.

De oorzaak van de brand is niet bekend, bewoners zouden vooraf de brand een harde knal hebben gehoord, op straat liggen daardoor ook veel glasscherven. Zwart rookwolken die over de stad trokken bevatte geen asbest. Het treinverkeer via Roermond was vanwege de rook lange tijd stilgelegd. Tientallen brandweerlieden waren uren bezig om het vuur onder controle te krijgen en te doven. Een deel van het pand is gesloopt om de laatste brandende resten te kunnen blussen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van de brand, en roept getuigen op zich te melden.

Tummers advertentie