Badmeester bespuugd en geslagen, zwembad dicht

Nieuws Reuver

Reuver – Zwembad De Bercken in Reuver is afgelopen zaterdag op last van de politie vroegtijdig gesloten nadat een groep jongeren er voor ernstige overlast had gezorgd.

Het groepje jeugdigen, naar verluidt allochtonen uit Venlo en Blerick, zou een aanwezige badmeester hebben bespuugd en geslagen. Ook zouden de jongeren diverse meisjes hebben belaagd. Toen vaders van die kinderen verhaal wilden gaan halen, werd de politie ingeschakeld. De situatie werd dermate hectisch dat het bad een uur eerder de poorten sloot. Terwijl de ruim 2200 badgasten het zwembad verlieten, hielden politieagenten drie jongeren aan wegens ordeverstoring. Even leek het erop dat het zwembad zondag niet zou openen, maar na overleg besloot het bestuur om alsnog open te gaan.

Volgens de badmeester, die zijn naam niet wil noemen, begon de ellende vroeg in de middag bij de glijbaan. Die ging vervolgens op slot. Daarna moesten de kleine en de grote springplank dicht. Toen hij de jongeren op hun gedrag aansprak, kreeg hij klappen en werd hij bespuugd. De badmeester vertelde ook dat de overlast van de veelal jeugdige allochtonen al wekenlang duurt. Een stel autochtone jongeren zou eveneens voor ‘gezeik’ zorgen.

Naar eigen zeggen is het gedoe deels te wijten aan de recente sluiting van het zwembad in Blerick. Een groep allochtone jongeren uit Venlo en Blerick komt sindsdien met de trein naar het zwembad in Reuver. Vanaf het station is het tien minuten lopen naar het bad. Zondag is de hele dag de wijkagent aanwezig om te voorkomen dat jongeren net als zaterdag overlast veroorzaken.

Tummers advertentie