Grote brand op OLS terrein

112 Nieuws Regio Roermond

Roermond – Een terrein in Roermond waar voorbereidingen worden getroffen voor het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) is zaterdagochtend getroffen door een grote brand. Die ontstond in drie koelwagens vol voedsel, maakte de brandweer bekend. Een koelaggregaat in een koelwagen raakte oververhit en vatte vlam.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar twee grote feesttenten. Een tent raakte beschadigd maar kan nog gebruikt worden. Ook een noodstroomaggregaat met 3000 liter diesel vatte vlam, maar de brandweer wist dit vuur snel te blussen. De brandweer moest waterwagens laten aanrukken omdat op het terrein weinig bluswater voorhanden is.

Als gevolg van de brand is de complete voedselvoorraad met onder meer frikandellen, kroketten en hamburgers verloren gegaan. De organisatie hoopt deze voorraad voor zondag te kunnen aanvullen.

Vrijdagavond waren 3500 mensen op het terrein voor een optreden van Rowwen H├Ęze.

Zondag komen vele tienduizenden mensen naar het feestterrein waar schietwedstrijden worden gehouden. Daaraan doen ruim 150 schutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg mee. De organisatie liet weten dat het evenement gewoon door kan gaan.

Tummers advertentie