Politiek maakt zich zorgen over situatie zwembad

Nieuws Reuver

Reuver – De politieke partij VLP maakt zich zorgen over de dreigende situatie bij het zwembad, aldus een stuk dat vandaag op de site van de partij werd gepubliceerd.

De uitnodiging om vrijwilliger te worden bij zwembad “de Bercken” krijgt wel een heel bijzondere lading na de ongeregeldheden van zaterdag. Door het gedrag van een groep jeugdige bezoekers ontstond een situatie die er toe leidde dat het zwembad met op dat moment 2.200 gasten ontruimd moest worden. Dit na overleg tussen het bestuur en politie.

De VLP is uitermate bezorgd over de ontstane situatie. De veiligheid van vrijwilligers en bezoekers kon schijnbaar onvoldoende gewaarborgd worden. Dit baart ons zorgen voor de rest van het zomerseizoen. Dit wordt gedeeld door de burgers die ons hierover benaderd hebben. De VLP heeft contact gehad met burgemeester Petra Dassen. Duidelijk werd dat er intensief overleg is gevoerd tussen Gemeente, politie en bestuur hetgeen resulteerde in het besluit om vandaag, 5 juli politie te stationeren bij het zwembad. Dit is een oplossing voor deze dag maar er moet ook een oplossing komen voor de rest van het seizoen en komende jaren.

De VLP heeft een gesprek aangevraagd met de burgemeester om te horen welke verdere maatregelen er worden genomen om dit gedrag in te dammen. Voor de VLP staat de veiligheid van de medewerkers en gasten voorop. Samenwerking tussen Bestuur, gemeente en politie en streng handhavend optreden is een must en in onze ogen de enige mogelijkheid om dit de kop in te drukken.

Afgelopen zondag was de gehele dag de wijkagent in het zwembad, ook werd aangekondigd dat de zomermaanden een BOA en jongerenwerker vaker in het zwembad zijn. Daarmee wil men  samenwerken aan het signaleren van probleemgedrag en het goed reageren daarop. Later deze week worden meer details verwacht over de uitkomst van de overleggen.

Het zwembad bestuur heeft laten weten aan Ruiver.nl te ontkennen dat er een badmeester cq. vrijwilliger mishandeld zou zijn geweest en meisjes die werden lastiggevallen zou niets hebben te maken met de groep die er voor zorgde dat het zwembad eerder sloot. De badmeester heeft laten weten dat hij niet meer weet wie hem geslagen had, er stonden veel personen van die groep om hem heen verklaarde hij zaterdag tegen Ruiver.nl, “het spugen vond ik nog het ergste” aldus de badmeester/vrijwilliger. Het is niet bekend of er aangifte gedaan wordt tegen de groep. Het bestuur van het zwembad heeft komende dagen overleggen met de burgemeester en politie. Mogelijk dat daar deze week nog meer informatie uit komt om de problematiek aan kunnen handhaven.

De problemen bij het zwembad werd zaterdag landelijk nieuws, en een van de meest besproken onderwerpen op Twitter en Facebook naast te Tour de France die door Utrecht trok. Ook vandaag nog lieten vele honderden burgers hun, voornamelijk ongezouten mening weten op de ‘sociale media’ kanalen.

Tummers advertentie