Tientallen mensen onwel op OLS

Events Regio Roermond

Roermond – Tijdens het OLS in Maasniel zijn er zondag z’n 190 mensen onwel geworden. Ze vielen flauw door de hitte tijdens en na de optocht. Eén vrouw werd met een hartaanval overgebracht naar het ziekenhuis aldus de burgemeester. Op veel plekken langs de route en op het OLS-terrein stonden waterpunten voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Naar schatting stonden er tussen de 20.000 en 22.000 toeschouwers langs het parcours van de optocht. Op het OLS-terrein zelf waren zondag tussen de 15.000 en 20.000 mensen aanwezig.

Vanwege de voorspelde hitte was eerder deze week besloten om meer EBHO’ers en medewerkers van het Rode Kruis op te roepen. Ze hadden het erg druk tijdens het evenement, maar konden het grote aantal goed aan, zegt de organisatie.

Tummers advertentie