VVD Venlo ziet Solar op Floriadeterrein wel zitten

Regio Roermond

Roermond – Van de VVD in Venlo mag Solar voortaan naar het Floriadeterrein komen. Nu in Roermond omwonenden in het geweer zijn gekomen tegen het festival, nodigt fractievoorzitter Jozanne van der Velden van de VVD in Venlo het festival uit naar Venlo te komen. ,,We hebben in Venlo een prachtig Floriade terrein liggen’’, laat ze via twitter weten. En ze voegt daar enthousiast aan toe: ,,Venlo staat bekend om een aantal top muziek evenementen. Daar zou Solar perfect bij in het rijtje passen.’’

Omwonenden klagen in Roermond al jaren steen en been bij de gemeente over onder meer geluids- en verkeersoverlast. En dat niet alleen. Ook schijten festivalbezoekers in de tuinen van omwonenden en laten in de wijde omgeving troep en afval achter. Naar de mening van de omwonenden zijn zowel gemeente als Solar Oost-Indisch doof voor de klachten.
Op 17 juli is er een kort geding, aangespannen door de omwonenden tegen de gemeente, die de vergunningen heeft verleend, blijkt uit een brief van burgemeester Rianne Donders aan de gemeenteraad. De bezwaren richten zich tegen de evenementenvergunning alsmede tegen de verleende omgevingsvergunning, de kampeerontheffing en de vergunning brandveilig gebruik ten behoeve van Solar. De rechter wordt gevraagd om de vergunningen deels of geheel ” buiten werking” te stellen, waardoor het evenement niet vergund is en dus geen of in een andere vorm doorgang kan vinden.

De rechter zal waarschijnlijk vlak na de zitting al een uitspraak doen, want op 20 juli begint de organisatie met de opbouw op het festivalterrein. De rechter zou kunnen beslissen dat het festival niet doorgaat. De rechter toetst de rechtmatigheid van de drie door de gemeente genomen besluiten inzake Solar.

Extra raadsvergadering
Op 20 juli is er op aandringen van de LVR een extra raadsvergadering. Komende maandagavond praat burgemeester Rianne Donders hierover met leden van het presidium. Dat overleg vindt om 18.30 plaats in de B&W-kamer van het stadhuis. Daar wordt ook afgesproken hoe laat de raadsvergadering zal beginnen.

Tummers advertentie