Rechter: Solar gaat dit jaar door

Events Nieuws Regio Roermond

Roermond – Muziekfestival Solar in Roermond gaat dit jaar gewoon door alsus de rechter vrijdag. Het festival is op 30 juli tot 2 augustus. 

Omwonenden hadden een kort geding aangespannen tegen het festival. Ondernemers en omwonenden rond het festivalterrein klagen al jaren over onder meer geluidsoverlast en het parkeren van bezoekers buiten het gebied.

Het doorgaan van het festival is goed nieuws voor moederorganisatie Extrema. Afgelasting van het Solar Weekend zou namelijk niet alleen de doodsteek zijn voor het festival, maar ook voor Extrema. De advocaat van het bedrijf gaf vrijdag aan dat Extrema 3 miljoen euro uit heeft staan aan rekeningen die het door middel van het festival terugverdiend moeten worden.

Tummers advertentie