Uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw

112 Regio Roermond

Pan Heel – Kort voor 07.00 uur krijgt de brandweer meerdere meldingen van een uitslaande brand in een loods, gelegen aan de St. Antoniusstraat 8, 8a. Voertuigen van de posten, Thorn, Wessem, Echt, Grathem en Roermond, bestrijden de brand. Er komen geen gevaarlijke stoffen vrij. Er zijn geen gewonden gevallen

Er komen meerdere meldingen binnen op de meldkamer van de brandweer en men spreekt van een grote rookpluim die tot ver in de omtrek is te zien. Bij aankomst blijkt het om een bedrijfsverzamelgebouw van ongeveer 25 bij 35 meter te gaan waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd. De brand blijkt voornamelijk in het dak te woeden en men laat meerdere voertuigen ter plaatse komen om uitbreiding te voorkomen naar een nabijgelegen dakdekkersbedrijf dat op vijf meter afstand is gelegen. Door snel ingrijpen van de brandweer werd erger voorkomen.

In eerste instantie is het voor de aanwezige brandweerlieden moeilijk om binnen te treden omdat de bedrijven zijn gesloten. De brand blijkt na verkenning op de verdiepingsvloer te zijn van elektrotechnisch bedrijf Van Ass BV. Uitbreiding naar onder andere een opslagloods van verkeersschool Heythuyzen BV in het bedrijfsverzamelgebouw, werd voorkomen. De brandweer haalt uit voorzorg enkele gasflessen uit het gebouw.

Om 07.50 uur wordt het sein “brand meester” gegeven; dit betekent dat de brand onder controle is en er geen uitbreiding meer kan plaatsvinden. In het begin van de brand is er veel rook vrijgekomen, maar deze heeft zichzelf snel verdunt in de lucht en levert dan ook geen gevaar op voor de volksgezondheid.
De stichting “Salvage” die namens de verzekeraar optreedt, wordt opgeroepen om de eigenaren de eerste hulp te bieden. Het nablussen zal nog enige tijd duren. De politie zal waarschijnlijk onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Tummers advertentie