Derde aanhouding in onderzoek havenbranden

112 Regio Roermond

Maastricht – De politie heeft dinsdag een 28-jarige man uit Maastricht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij één van de havenbranden in Midden-Limburg. Het is de derde verdachte die in het lopende rechercheonderzoek is aangehouden.

De man is dinsdag, op verzoek van het onderzoeksteam door een politiepatrouille, aangehouden in Maastricht. Door intensief recherchewerk kwam het onderzoeksteam de man op het spoor. De woning van de verdachte uit Maastricht is vandaag door politiemedewerkers doorzocht. De woning is doorzocht op mogelijke bewijsstukken. In het belang van het onderzoek doet het Team Grootschalig Opsporing (TGO) hierover momenteel geen verdere mededelingen.

Het TGO dat zich bezig houdt met deze havenbranden hield begin juni al twee andere verdachten aan. Deze beide mannen zitten nog in hechtenis, het voorarrest is recent met 30 dagen verlengd. Meer aanhoudingen in dit lopende rechercheonderzoek worden niet uitgesloten.

Havenbranden
In december en januari waren in de havens van Herten, Ohé en Laak, Roermond en Wessem nautische branden, die zorgden voor een miljoenenschade. Bij drie van de vier branden is sprake van brandstichting, blijkt uit voorlopig onderzoek. Het vermoeden bestaat dat ook in Roermond aangestoken, omdat er weinig tot niets is overgebleven is het voor de Forensische Opsporing is het bijna niet te achterhalen wat de oorzaak is geweest van de brand.

Heeft u informatie die relevant kan zijn voor het rechercheteam dat bezig is met deze zaak? Dan kunt u zich via 0900 – 88 44 of indien gewenst anoniem via 0800 – 7000 melden. Bekijk ook het dossier over de havenbranden in Midden-Limburg op deze website.

Tummers advertentie