Pretpark Yumble vraagt faillissement aan

Regio Roermond

Roermond – Het nieuwe pretpark Yumble in Roermond dat net 4 maanden open is, heeft een faillissement aangevraagd, dat laat 1Limburg woensdag weten. Het park trekt fors minder bezoekers dan gehoopt waardoor het de deuren moet sluiten, schrijft de directie in een verklaring. Even leek er een nieuwe impuls mogelijk, omdat de investeerders met een nieuwe partij om tafel zaten voor een financiële injectie. Een van de partijen trok zich echter terug.

In de verklaring wijst Yumble erop dat het attractiepark het moest hebben van de stroom bezoekers van het Designer Outlet. Omdat geplande uitbreiding van het outlet op zich liet wachten, zo schrijft de directie, vielen de bezoekersaantallen van Yumble tegen. Eerder sprak het attractiepark echter van tegenvallende resultaten omdat ze het concept van het park verkeerd vermarkt hadden.
De directie zegt onverminderd te geloven in het concept van Yumble en wil daarom toch werken aan een doorstart.

Tummers advertentie