Grote inval bij autohandelaar Swalmen

112 Regio Roermond

Swalmen – In een gezamenlijke actie tegen bestrijding van voertuigcriminaliteit zijn er op dit moment doorzoekingen bezig bij diverse loodsen en panden. In het lopende onderzoek zijn tot nu toe vijf personen aangehouden en diverse voertuigen en auto-onderdelen in beslag genomen.

Woensdagavond zijn politiemedewerkers gestart met doorzoekingen van diverse panden en loodsen in Swalmen. Aanleiding is een lopend onderzoek naar voertuigcriminaliteit, oftewel de diefstal en heling van auto-onderdelen en auto’s. Bij een terrein en de panden Aan de Wolfsboom en Rijksweg-Noord zijn politiemedewerkers bezig met doorzoekingen van twee woningen en bedrijfspanden. Daarbij zal uitvoerig onderzoek worden gedaan naar aanwezige auto’s en onderdelen op het terrein. Ook de woning van een aangehouden verdachte in Weert zal worden doorzocht.
Naar aanleiding van informatie van de Duitse politie over de locatie van een gestolen auto, namen agenten maandag een kijkje bij een terrein met loodsen aan de Reubenberg. Na controle troffen zij op het terrein enkele gestolen auto’s aan. Hierbij zijn vier personen aangehouden. Daarop is de recherche gestart met een intensief onderzoek, waarbij op maandag en dinsdag ook nog twee locaties aan de Tolhuisweg onderzoek is ingesteld. Daarbij werd een verdachte aangehouden. Bij deze acties werden door agenten ook diverse gestolen voertuigen aangetroffen. Uiteindelijk resulteerde dit onderzoek tot de grote actie met diverse doorzoekingen van loodsen en woningen in Swalmen woensdagavond.

In het onderzoek werkt de politie nauw samen met het Openbaar Ministerie Limburg, de Belastingdienst en andere partijen. In de komende dagen en weken zal er nader onderzoek worden verricht naar de herkomst van de aangetroffen goederen. 

Over dit rechercheonderzoek en eventuele voorlopige resultaten zal in de loop van donderdag volgen. Volgens nog onbevestigde berichten zouden er een aantal exclusieve en unieke auto’s in beslag zijn genomen met een gezamenlijke waarde van vele honderden duizenden euro’s.

Tummers advertentie