Duitse handboogschutters domineren ‘Animal’ in Beesel

Beesel Events Nieuws

Beesel – De Duitse handboogschutters hebben afgelopen weekeinde tijdens de zogeheten ‘Animal’ – schieten op kunststof dieren – in de bossen en velden rond sportpark De Solberg in Beesel een uitstekende indruk achtergelaten. De prestatiegerichte oosterburen sleepten veruit de meeste prijzen in de wacht. Hun collega’s uit Nederland, België en Luxemburg boden weliswaar taai verzet, maar konden de Duitse hegemonie niet doorbreken. Er werd gestreden in diverse klassen, waaronder longbow, freestyle en compound. De organiserende vereniging De Grensschutters uit Reuver had op het 6 kilometer lange parcours 34 dieren van kunststof opgesteld, zoals een giraffe en een krokodil. Er namen meer dan tweehonderd schutters aan het jaarlijkse, sterk bezette toernooi deel.
Foto’s Rob Hendriks

Tummers advertentie