Grootscheeps onderzoek voertuigcriminaliteit gaat nog weken duren

Nieuws Regio Roermond

Swalmen – Het onderzoek naar voertuigcriminaliteit bij enkele loodsen en terreinen in Swalmen gaat naar verwachting nog enkele weken duren. In de afgelopen week zijn ruim 150 voertuigen en honderden onderdelen in beslag genomen, waarvan de verdenking bestaat dat ze mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

In de afgelopen dagen zijn deze auto’s van diverse merken en typen geïnventariseerd en afgevoerd voor onderzoek. Het vermoeden bestaat dat enkele tientallen van deze voertuigen deels of geheel niet in orde zijn. Daarnaast zijn ook honderden onderdelen van auto’s meegenomen, waarvan het vermoeden bestaat dat ook deze niet op eerlijke wijze zijn verkregen. Bij de locaties aan de Tolhuisweg en de Rijksweg-Noord zal ook de komende weken onderzoek plaatsvinden en daarbij worden wellicht nog meer onderdelen en voertuigen door de politie meegenomen.

De 42-jarige verdacht uit Weert die tijdens doorzoekingen werd aangehouden, zit nog altijd in hechtenis. Het rechercheteam dat bezig is met het onderzoek sluit niet uit dat er meer aanhoudingen gaan volgen in het nog lopende onderzoek. In een intensief technisch en uiterst zorgvuldig proces worden deze in beslag genomen goederen door experts geanalyseerd, om vast te stellen wat de herkomst is. Een tijdrovende opdracht waarbij de politie onder andere de ondersteuning krijgt van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) in de komende weken.

Naar aanleiding van informatie van de Duitse politie over de locatie van een gestolen auto, startte de politie op maandag 27 juli met een onderzoek naar diefstal en heling van auto(onderdelen). Agenten hebben daarbij doorzoekingen gedaan bij een terrein met loodsen aan de Reubenberg en op twee locaties aan Tolhuisweg. Na controle troffen zij hier enkele gestolen auto’s aan.

Intensief onderzoek door het rechercheteam leidde tot een grote actie op woensdagavond 29 juli een terrein Aan de Wolfsboom en Rijksweg-Noord. In een gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en politie werd beslag gelegd op het terrein en aanwezige goederen. Hierbij zijn reeds enkele exclusieve motoren en auto’s in beslag genomen en meegenomen voor nader onderzoek.

Tummers advertentie