Mobile Media Lab van de Politie naar Reuver

Events Nieuws Regio Venlo Reuver

Reuver/Blerick/Venlo – Vanuit de politie wordt heel wat gecommuniceerd. Doen we dat goed of kan het beter? Met die vraag is het Mobile Media Lab van de politie al een tijdje op weg in Nederland. In deze aangepaste truck met oplegger kunnen inwoners feedback op onze communicatiemiddelen geven. 1,2 en 3 september komt de truck naar Reuver, Blerick en Venlo. Eerder dit jaar stond de truck in Limburg al in Weert en in Stein.

Enquêtes voor bezoekers
Wat vindt u van het gebruik van social media door de politie? Of de Politie app? En onze inbraakpreventiefolders of voorlichtingsfilms? Om een antwoord te krijgen op al deze vragen, en meer, werd een politiewervingstruck die niet meer in gebruik was, aangepast tot het Mobile Media Lab (MML). In de truck wordt aan bezoekers gevraagd om een enquête van de politie in te vullen om zo antwoord te krijgen op bovenstaande vragen.

In dit rondtrekkende lab worden onder meer politie-collega’s, wijkbewoners, ondernemers en scholieren betrokken bij de doorontwikkeling van de communicatie van de politie. Het doel is uiteraard deze waar nodig te verbeteren. Tot voor kort stelde de politie onderzoekpanels samen voor onderzoek op centrale locaties. Er kwamen dan zelden mensen uit bijvoorbeeld het noorden of zuiden van het land. Nu komt de politie dus naar u toe.

Communicatie naar burgers
De reden waarom de politie naar u toe komt is dat de mogelijkheden van communicatie tussen u en de politie, veranderen. En de vraag is of wij het wel goed doen?. Door naar u toe te komen en u de mogelijkheid te geven om deze vraag te beantwoorden kan de relatie tussen burgers en politie verbeteren. Die relatie tussen u en uw politie is van belang in onze veranderende maatschappij.

Locatie van het Mobile Media Lab
Op dinsdag 1 september is het Mobile Media Lab te vinden aan het Raadhuisplein in Reuver. Van 13.00 uur tot 20.00 uur is de vrachtwagen van de politie dan toegankelijk voor het publiek. Op woensdag 2 september staat de truck op de Kloosterstraat in Blerick. Dan zijn bezoekers welkom van 10.00 tot 18.00 uur. Tot slot is het Mobile Media Lab donderdag 3 september te vinden in het centrum van Venlo (Flujasplein, voormalige Vleesplein). Daar is iedereen welkom van 14.00 tot 21.00 uur. U heeft bij alle locaties de mogelijkheid om bijvoorbeeld met de wijkagenten van het betreffende gebied van gedachten te wisselen over de manier waarop u met de politie en zij met u communiceren.

Ongevallensimulator, preventie fietsendiefstallen en Burgernet
In Reuver is er naast het bezoeken van de vrachtwagen ook de mogelijkheid om plaats te nemen in een ongevallensimulator. Daarnaast worden er in Reuver onder de deelnemers onder andere slipcursussen verloot. Deze acties zijn daar opgezet in samenwerking met de gemeente Beesel.
Op alle locaties is er verder ook aandacht voor preventie tegen fietsendiefstallen. Ook informatie over bijvoorbeeld Burgernet is bij het Mobile Media Lab op 1,2 en 3 september te krijgen.

De politie heet u graag welkom om het Mobile Media Lab van de politie in Reuver, Blerick of Venlo van dichtbij te komen bewonderen en de enquête in te vullen.

Tummers advertentie