Op Solar gestolen telefoons duiken op in Utrecht

112 Events Regio Roermond

Utrecht/Roermond – Agenten uit Utrecht hebben twee Roemeense mannen op heterdaad aangehouden voor heling van telefoons. De politie is op zoek naar de eigenaren van een aantal telefoons. Mogelijk gestolen in de omgeving van Roermond.
Vorige week zag een getuige een verdachte situatie en meldt dit aan de politie. Het lijkt alsof er vanuit een auto bepaalde spullen worden verkocht. Surveillerende agenten zien niet veel later de betrokken auto rijden en zetten hem op de Kardinaal de Jongweg aan de kant. Na toestemming doorzoeken de agenten de auto en treffen daar 29 mobiele telefoons aan. De verdachten worden hierop aangehouden. Het gaat om twee mannen van 26 en 27 jaar, beide afkomstig uit Roemenie. De auto werd in beslag genomen en later op het politiebureau verder doorzocht. Er zijn hierna nog 17 mobiele telefoons gevonden. Beide mannen zitten nog vast voor onderzoek.
Van de 46 aangetroffen telefoons heeft de politie 21 aangiften kunnen matchen. Hierbij gaat het in 20 gevallen om een aangifte waarbij de telefoon is gestolen tijdens het Solar festival in Roermond tussen 1 en 3 augustus. De politie zoekt de eigenaren van de overige 25 telefoons. Mogelijk zijn deze telefoons ook weggenomen in de omgeving van Roermond. Heeft u nog geen aangifte gedaan van diefstal van uw telefoon? Doe dit dan alsnog met vermelding van het IMEI-nummer. Mogelijk ligt uw telefoon op het politiebureau te wachten.

Tummers advertentie