Toegangscontrole brengt Sjwaampop in verlegenheid

Events Featured Regio Roermond

Swalmen – Het gratis evenement Sjwaampop trekt jaarlijks weer vele duizenden bezoekers op het plein, tot vorig jaar kon men vanuit alle hoeken van het plein ‘binnen’ komen, vanaf dit jaar was er toegangscontrole.

Volgens de organisatie kan het echter niet anders. “Er waren in het verleden mensen die met complete koelboxen vol drinken binnen kwamen”, zei Dirk Franssen van de organisatie. Het festival loopt daardoor inkomsten mis uit de drankomzet. “En dat terwijl we een programma hebben dat tienduizenden euro’s kost.”

Sommigen vrezen nu dat de volgende stap is dat ze moeten gaan betalen voor het festival, maar volgens de organisatie is dat zeker niet de bedoeling. Gisteravond voor t sluiten werd de aanwezige bezoekers benadrukt dat het evenement gratis blijf. Het twee daagse Sjwaampop werd zondagavond afgesloten door de Memphis Maniacs.

Tummers advertentie