Arrestaties na hennepplantage en witwassen

Regio Venlo

Venlo – In verband met een actie tegen witwassen heeft de politie vandaag vijf adressen bezocht in Venlo en Tegelen. Daarbij zijn twee aanhoudingen verricht. In Venlo is gezocht op de Karbinderstraat en de Jan van Scorelstraat. In Tegelen in een woning op de Hoogstraat, de Industriestraat en een loods op de Parallelweg. In de woning op de Hoogstraat trof de politie en hennepplantage aan, van naar schatting 1200 planten. Hierbij is sprake van diefstal van stroom. De politie heeft bij deze actie twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij witwassen.

Ondermijningsteam
Witwassen is een onderdeel van ondermijning. Deze actie sluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiƫn, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Tummers advertentie