Beesels kunstwerk in Venlo komt tijdelijk terug naar Beesel

Beesel Featured Regio Venlo

Beesel – Het bekende kunstwerk De Krijger op de Maasboulevard in Venlo vaart donderdag 3 september op een ponton over de Maas naar Beesel. Het tien meter hoge stalen beeld komt daar te staan bij kamelenboerderij Hoeve Borago aan de Rijkel. De eigenaar van de boerderij is bevriend met de Beeselse maker van het kunstwerk Rik van Rijswick en mag het daar minstens een jaar kosteloos laten staan aldus 1Limburg.

De Krijger staat sinds juni 2013 op de Kop van de Weerd bij de Maasboulevard in Venlo. Het kunstwerk zou daar twee tot maximaal vijf jaar blijven staan. Vanwege enthousiaste reacties van bewoners en bezoekers aan Venlo startte de gemeente eind 2013 de onderhandelingen over aankoop van het werk. Eind juli dit jaar bleek dat Venlo niet kon voldoen aan de vraagprijs van 135.000 euro. Daarom zegde Van Rijswick de bruikleenovereenkomst op.

Voor kunstenaar Rik van Rijswick is De Krijger een interpretatie van de legende van Sint-Joris en de draak. Het is niet de bedoeling dat De Krijger permanent in Beesel blijft. De kunstenaar probeert fondsen te werven om het beeld de wereld rond te laten reizen.

De gemeente Venlo betaalt de verhuiskosten naar Beesel van het duizend kilo zware stalen beeld. Op de huidige plek van De Krijger komt een ander tijdelijk kunstwerk te staan, is nog niet bekend welk kunstwerk.

Tummers advertentie