Korte schurftuitbraak treft 42 personen

Featured Gem. Beesel Regio Venlo

Venlo – Bij 42 mensen in Venlo, Tegelen en Reuver is de schurft geconstateerd, dat heeft 1Limburg donderdag laten weten. Honderden mensen, waaronder 180 patiĆ«nten en 500 medewerkers van VieCuri Medisch Centrum in Venlo, worden preventief behandeld.

Bron van de schurftuitbraak is een patiƫnt van het ziekenhuis in Venlo. De persoon in kwestie verbleef enige tijd op de afdeling interne geneeskunde van VieCuri en was kort voor de ontdekking van de huidziekte overgeplaatst naar de revalidatieafdeling De Nieuwe Munt in Tegelen van De Zorggroep. Zowel op de afdeling in het ziekenhuis als bij De Nieuwe Munt raakten als gevolg daarvoor diverse medewerkers besmet met een mildere vorm van de huidziekte.

Volgens de GGD is de situatie inmiddels onder controle. Alle besmette personen en mensen in hun naaste omgeving zijn behandeld of onder behandeling. De GGD benadrukt dat schurft niet gevaarlijk is. De huidziekte duikt vaker op in Nederland en is enkel heel vervelend. Het wordt veroorzaakt door de schurftmijt die alleen bij veelvuldig en lang huidcontact overgaan naar een nieuwe gastheer. De uitwerpselen van de mijt veroorzaken huiduitslag en jeuk.

Tummers advertentie