Belgische politie ziet nog geen link tussen Roermond en liquidatie

Regio Roermond

Roermond/Opglabbeek (B) – Er is nog geen verband gevonden tussen de liquidatie van de beruchte Belgische crimineel Silvio Aquino in het Belgische Opglabbeek en de vondst van de dode man op de A73 bij Roermond. “Er kan momenteel geen link worden bevestigd tussen de beide feiten”, liet de Belgische justitie donderdagavond weten.

Het OM in Nederland liet vrijdag weten een sterk vermoeden dat er een link is tussen de dode man die donderdag werd gevonden langs de A73 en de liquidatie van Sylvio Aquino. Waarop het vermoeden is gebaseerd, kan het OM niet zeggen. De identiteit van de dode is nog niet bekend.

Ook de Limburgse kranten zien een link tussen de gebeurtenissen donderdagmiddag in België en Nederland.
Aquino werd donderdag rond 12:15 uur in Opglabbeek klemgereden en door het hoofd geschoten. Ook zijn echtgenote raakte bij het incident gewond, en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Drie kwartier later zagen ambulancebroers op de A73 die de Roertunnel in wilden rijden, een man op de vluchtstrook liggen. Toen zij stopten om hulp te verlenen, sprongen enkele mannen in een beige Jaguar en gingen ervandoor. De man op de vluchtstrook bleek overleden. Bij de liquidatie in Opglabbeek was ook sprake van een Jaguar. Mogelijk is het slachtoffer dat op de snelweg werd gevonden geraakt door een schot dat Aquino ter verdediging afvuurde. De man zou tijdens de rit zijn overleden en achtergelaten aldus de kranten in hun eigen ‘onderzoek’.

De politie in beide landen zijn nog volop bezig met het onderzoek. Ook bekijkt men of de camera’s bij de tunnel worden opgenomen en of daarop relevante beelden zijn te zien. Ook roept de politie op om getuigen zich te melden bij de politie via het bekende nummer 0900-8844.

Tummers advertentie