Brand in cel vrouwengevangenis Ter Peel

112 Regio Peel en Maas

Evertsoord – In de nacht van woensdag op donderdag is er brand uitgebroken in de vrouwen gevangenis Ter Peel in Evertsoord. De BHV’ers van de inrichting werden gealarmeerd door een automatische brandmelder, toen bleek dat het om een echte brand ging in een van de cellen, zijn direct meerdere brandweereenheden gealarmeerd. In een van de afdelingen was brand ontstaan in een cel.

De BHV van Ter Peel heeft de brand in het matras snel en adequaat kunnen blussen en heeft de in de cel verblijvende gedetineerde in veiligheid gebracht. De 17 andere cellen in dat gebouwdeel zijn eveneens preventief geƫvacueerd en de gedetineerden zijn voor de nacht elders in het complex ondergebracht. Bij aankomst van de brandweer was het kleine brandje reeds geblust. De brandweer heeft de cel gecontroleerd en heeft het gebouwdeel rookvrij gemaakt. De gedetineerde die in de cel verbleef waar de brand uitbrak, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hoe de brand ontstaan is, is niet bekend, de vrouw is overgeplaatst naar een isoleercel.

Tummers advertentie