Dode flatbrand Roermond door verstikking overleden

112 Featured Regio Roermond

Roermond – In Roermond is vrijdagavond een brand in de kelder van een flat aan de Olieslagerstraat brand uitgebroken. Een persoon zou na de brand zijn overleden, die zou door de brandweer zijn aangetroffen in het gangenstelsel vlak bij de brandhaard. Volgens een woordvoerder van een brandweer lijkt het erop dat in de kelderbox een bankstel en matras in brand hebben gestaan.

Er waren vier personen zijn lichtgewonden gewond geraakt. Z’n 70 bewoners werden geëvacueerd, die werden opgevangen in hotel de Oranjerie. Hun woningen worden door de brandweer geventileerd vanwege de ontstane rookontwikkeling. Meerdere personen klaagden over ademhalingsproblemen en werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De oorzaak van de brand is nog onbekend, daarover mogelijk meer in de loop van zaterdag.

** UPDATE **
De 46-jarige man, die vrijdag omkwam bij een brand in een kelderbox van een flat in Roermond, is door verstikking om het leven gekomen.
Dat heeft onderzoek uitgewezen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie verwacht dat onderzoek dinsdag af te kunnen ronden.

IMG_2095.JPGFoto & video: Fer Traugott

Tummers advertentie